Jättiputki ja muut haitalliset vieraslajit

Kuva-arvoitus

Share |

Torstai 25.2.2016 klo 22:53 - Miia Korhonen


Keräämäni jättiputket ovat nyt pesuhuoneessa kuivumassa ja päätyvät tässä kevään korvilla eri puolille Suomea järjestettäviin valokuvanäyttelyihin. Kuivattu jättiputkihan sopii myös sisustamiseen :) Tosin tavallinen huonekorkeus ei ole riittävä korkeimmille jättiputkille. Kukkiva jättiputki on helposti 4 m korkea. Tämä bongaamani jättiputki ei ole ihan niin suuri, mutta lumirajasta katkaistuna tuokin mahtuu vain niukin naukin sisällä olemaan suorassa. Myös rungon paksuuksissa on eroja, paksuimmat ovat halkaisijaltaan 10 cm.

Jattiputkien_kuivatus_valokuvanayttelyyn.JPG

(Huomaa kuvasta, että aurinko paistaa!! Ihan kohta on kevät!)

Kuivuneissakin jättiputken kukinnoissa saattaa olla vielä siemeniä kiinni. Laitankin aina kukinnolle muovihupun päälle jo siinä vaiheessa, kun katkaisen kasvin ja otan sen mukaani kotiin kuivatettavaksi. Näin varmistan, että siemeniä ei huomaamatta kulkeudu uusille alueille. Laminoin jättiputken valokuvanäyttelyihin malliksi siemeniä, jotka olivat kukinnoissa kiinni.

Jattiputken_siemenia.JPG

Täytyy kai olla melkoisen innostunut jättiputkista, kun viitsii tuolla hangessa rämpiä, kääriä kasvit muoviin ja raahata niitä kotiinkin joka nurkkaan kuivumaan... Ja tulipahan testattua, mitä kaikkea voi laminointikoneeseen työntää :D 

Avainsanat: jättiputki, varsi, talvi, kukinto, siemen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini