Torjunta

Meille Luontoturvassa on tärkeää jatkuvasti kehitellä uusia torjuntamenetelmiä ympäristönäkökohdat huomioiden. Etsimme erilaisia torjuntatapoja mm. jättiputkelle, yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa. Koealueemme sijaitsee Lahdessa, alueella jossa kasvaa runsaasti jättiputkea. Koealueellamme pystymme etsimään uusia torjuntamenetelmiä ja kertomaan niistä asiakkaillemme.

Koealueeseemme pääset tutustumaan panoraamakuvan ja lehtiartikkelin kautta tästä.

Torjunnan perusteena on tuntea torjuttava kasvi, sen historia, lisääntyminen ja levinneisyys. Lisäksi avainasemassa on kasvijätteen hävittäminen oikein. Luontoturva Ky torjuu ammattimaisesti, vastuullisesti ja ympäristönäkökohdat huomioiden. Räätälöimme palvelumme asiakkaan toiveiden mukaan.

Jättiputken torjuntamenetelmiä ovat kaivaminen, peittäminen, kukintojen poisto ja näiden tapojen yhdistäminen. Kemiallista torjuntaa käytetään harkiten.

Torjunnassa suositaan mekaanisia menetelmiä. Peittäminen oikein ja huolella tehtynä on hyvä ja kustannustehokas vaihtoehto ja menetelmänä ympäristöystävällinen.

Pienet siementaimet ovat helppo kaivaa juurineen pois. Jos alueella on ollut aikaisempina vuosina kukkivia jättiputkia, on maahan muodostunut siemenpankki ja maata kaivaessa siirretään siemeniä helposti paikasta toiseen. Maata käsiteltäessä ja kaivettaessa onkin oltava huolellinen, jotta ei levitä jättiputken siemeniä uudelle alueelle.

Kukintojen poisto estää jättiputken leviämisen.

Jättiputken siemen elää maassa itämiskykyisenä ainakin 10 vuotta, joten tarkkailua ja torjuntaa on varauduttava tekemään yhtä kauan.