Ilmoita havainnot jättiputkista täältä

Useimmat kaupungit ja kunnat ottavat omalta alueeltaan havaintoja jättiputkista vastaan. Havaitessasi jättiputken ota yhteys kyseisen alueen kaupunkiin tai kuntaan. Palautelomake löytyy useimpien kaupunkien ja kuntien sivuilta, jolla voi ilmoittaa myös jättiputkien tai muiden vieraslajien havainnot.

- Akaan alueella havainnot jättiputkista voi ilmoittaa tästä.

- Asikkalan alueen jättiputkien havainnot ymparisto@asikkala.fi

- Hollolassa jättiputkien havainnot Hollola.fi palautepalvelun kautta.

- Helsingin seudulla jättiputkien havaintoja voi soittaa kaupunkiympäristön asiakaspalveluun 09 310 39000. Lisätietoa.

- Hämeenlinnan alueella havainnot jättiputkista voi ilmoitta tästä. Merkitse havainto karttaan. Kerro esiintymän ikä ja mahdollinen laajuus sekä omat tietosi.

- Kouvolan alueella havainnot jättiputkista ja muista haitallisista vieraslajeista www.kouvola.fi / palautteet.

- Kärkölän alueella havainnot jättiputkista ottaa vastaan kiinteistöpäällikkö Jukka Koponen 044 770 2227 tai ympäristösihteeri Riitta Hyytiäinen 044 770 2235 tai sähköpostitse osoitteella etunimi.sukunimi@karkola.fi

- Lahden alueella havainnot jättiputkista voi ilmoittaa tästä. Merkitse havainto karttaan ja mahdolliset muut tiedot. Voit myös liittää ilmoitukseen kuvan. Puhelimitse tehtävä ilmoitus onnistuu numerosta 020-433 3600 ppm.

- Mäntsälän alueella havainnot jättiputkista Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen yaktoimisto@tuusula.fi

- Orimattilan alueella jättiputket voi ilmoittaa kaupungin sivuilla olevan palautepalvelun kautta.

- Sysmän alueella havainnot jättiputkista vastaanottaa ympäristönsuojelutarkastaja Susanna Uusi-Kytölä, 044 713 4529 tai ymparistö@sysma.fi Jätä yhteystietosi ilmoittaessasi jättiputkista.

- Vantaan aluee jättiputkihavainnot voi ilmoittaa tästä tai sähköpostilla ymparistotarkastajat@vantaa.fi

- Yleisesti vieraslajeista voi ilmoittaa sivustolta vieraslajit.fi Huomioi kuitenkin, että vieraslajit.fi sivustolle ilmoitetut esiintymät ei mene maanomistajan tietoon suoraan. Tämän takia on tärkeää ilmoittaa havainnot myös alueen kuntaan / kaupunkiin.