Persianjättiputki
Persianjättiputki (Heracleum persicum) on saanut lisänimen "Tromsanpalmu". Nimi tulee siitä, että Norjassa Tromsan kaupungissa persianjättiputki on todella iso ongelma. Sitä kasvaa lähestulkoon jokaisessa pihassa ja se on vallannut alueita Norjan alkuperäisiltä kasveilta. Suomessa persianjättiputki on harvinaisempi.
Kaukasianjättiputkeen verrattuna persianjättiputki on kooltaan pienempi noin, 2 metriä korkea. Hyvänä eroavaisuutena on myös varsi, joka persianjättiputkella on tasaisen punaruskea ja monihaarainen. Kaukasianjättiputkella varsi on punalaikukas ja yleensä vain yksivartinen. Persianjättiputken kukinto on valkoinen, puolipallomainen kerrannaissarja. Lehtiä vertaillessa persianjättiputken lehdykät ovat lyhyitä ja leveäliuskaisia sekä tylppähampaisia. Kaukasianjättiputkella lehdykät ovat kapeita ja pitkäliuskaisia sekä terävähampaisia. Kasvien hajuissa on myös eroja, persianjättiputki haisee anikselta, kun taas kaukasianjättiputken haju on pistävä.
Persianjättiputki on monivuotinen, toisin kuin Kaukasianjättiputki, joka on monokarppinen ja kuolee kukittuaan. Tämä täytyy ottaa torjunnassa huomioon, erityisesti jos käyttää kukintojen leikkaamista torjuntakeinona.