Jättiputki ja muut haitalliset vieraslajit

Tunnista kukkiva jättiputki video

Share |

Perjantai 12.7.2019 klo 10.13 - Miia Korhonen


Kuvasin "komeita" jättiputkia ja otin videon pätkänkin avuksi kukkivan jättiputken tunnistamiseen. Video löytyy youtubesta.

Jättiputken tunnistamisessa sekaannuksia sattuu ja niistä olenkin kirjoitellut useaan otteeseen sivuilla. Kasvin tunnistamisessa huomio kannattaa kiinnittää lehden muotoon, varteen sekä kukinnon väriin, kokoon ja muotoon. Kukinnan ajankohta auttaa myös tunnistamisessa. Hyvä tunnistustyökalu monen luonnossa esiintyvän kasvin tunnistamiseen löytyy Luontoportti.fi sivustolta.

Jättiputkihan kukkii juuri nyt komeasti ja tässä kukintaa alueelta, jossa jättiputki on levinnyt autioksi jääneellä tilalla.

0873_jattiputki_vallannut_asumattoman_kiinteiston_Miia_Korhonen_Luontoturva.fi.JPG

0876_Jattiputki_haitallinen_vieraskasvi_Miia_Korhonen_Luontoturva.fi.JPG

Avainsanat: jättiputki, tunnista, lehti, varsi, kukinto


Kommentit

14.8.2019 13.31  jari

Hienoja videoita, kiitos niistä, eihän näitä noin paljon ole Pohjois-Suomessa.

14.8.2019 18.13  Miia Luontoturva

Kiitos kommentista. Hienoa, jos pohjoisemmassa ei ole yhtä paha jättiputkien tilanne! Ainakin Päijät-Hämeen seutuvilla löytyy edelleen kuvien ja videon kaltaisia paikkoja ja luulen, että kaikki paikat eivät ole vielä tiedossa. Paikat sitten löytyvät, kun jättiputket leviävät laajemmin ympäristöön ja ryhdytään selvittämään mistä kasvit ovat peräisin. Aina kannattaakin ilmoittaa, jos näkee jossain jättiputkia.

Aurinkoista loppukesää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini