Jättiputki ja muut haitalliset vieraslajit

Luontoturva Jyväskylän viherpäivillä

Perjantai 9.2.2018 klo 17.59 - Miia Korhonen

Jyväskylän viherpäivät on 14 - 15.2.18 eli ihan kohta ja sinne on tulossa taas Luontoturvan kuvamateriaalia näytille, kuten oli viime vuonnakin.

Luontoturvan paikalle 552 voi tulla kokeilemaan miten hyvin tunnistaa luontoon levinneitä vieraslajeja! Viherpäivien näyttelyalue on auki ke 14.2.18 klo 9-17, to 15.2.18 klo 9.30-15.

Olen paikalla viherpäivillä alusta loppuun, joten tulkaahan porisemaan ja kertomaan kokemuksia hankalista kasveista 😊

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyväskylän viherpäivät, Luontoturva

Jyväskylän viherpäivillä haitalliset vieraslajit

Lauantai 11.2.2017 klo 8.08 - Miia Korhonen

Luontoturvan_osastolla_Jyvaskylassa_.JPGJyväskylän viherpäivät 8-9.2.17 oli antoisa kokemus! Luontoturvan osastolle kyhäsin hyllykön, jonka päälystin mustalla kankaalla ja laitoin kuvia vieraslajeista esille. Halusin näyttää erityisesti miltä jättiputki näyttää pienenä siementaimena ja millainen on sen siemen. Kesällä keräilin jättiputken siementaimia ja niitä kuivailin, prässäilin ja laminoin. Nyt oli hyvä mahdollisuus viedä näytille kesän piperrykset ja havainnollistaa millaiselta jättiputki näyttää kasvun alkuvaiheissa.

Tein myös julisteen, johon kokosin hieman vähemmän tunnettuja vieraslajeja, kuten lammikki ja rehuvuohenherne.

Paljon puhetta sai aikaiseksi myös espanjansiruetanasta, kurtturuususta ja viitapihlaja-angervosta, joka on paikallisesti haitallinen / tarkkailtava laji.

Pääsin myös puhumaan seminaarissa ja se olikin hieno juttu! On aina mukava puhua itseä innostavasta aiheesta ja saada keskustelua aikaiseksi.

Ja jos tiedotuksessa tarvitsee apua, niin yhteyttä Luontoturvaan! Kuvia, tekstejä ja tiedotusmateriaalia haitallisiin vieraskasvilajeihin liittyen on valmiina. Niistä sitten vaan räätälöidään asiakkaalle sopiva kokonaisuus.

Kiinnostus haitallisiin vieraslajeihin on suuri ja monia hyviä keskusteluja kävinkin aiheesta!! Jatketaan samaan malliin, puhutaan ja vaihdetaan kokemuksia tämän tärkeän aiheen ympärillä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyväskylä, viherpäivät, haitalliset vieraslajit, Luontoturva, jättiputki, jättipalsami, japanintatar, jättitatar, espanjansiruetana